Activitats World Press Photo 2023

L’exposició World Press Photo Barcelona, ​​que organitza anualment la Fundació Photographic Social Vision, es pot visitar en aquest 2023 del 10 de novembre al 17 de desembre al CCCB.

En la present edició de l’exposició, coneixerem l’actualitat global sobre medi ambient, conflictes, migracions, desigualtat social i qüestions de gènere, juntament amb històries de resiliència. I, com de costum, des de la Fundació Photographic s’hi organitza una sèrie d’activitats paral·leles amb l’objectiu d’ampliar l’experiència del públic, proporcionant l’oportunitat d’aprofundir en alguns d’aquests temes, així com de generar debat sobre els valors i els reptes actuals del fotoperiodisme.

Aquí presentem les activitats complementàries amb què Photographic Social Vision proposa aprofundir en les temàtiques dels projectes guanyadors amb els autors guardonats.

Calendari d’activitats complementàries a l’exposició

César Dezfuli i com explicar les migracions des del periodisme

El 18 de novembre, César Dezfuli, guanyador d’un World Press Photo 2023 a la categoria de Format Obert de la regió d’Europa amb “Passengers” (“Passatgers”), conversarà amb el periodista Agus Morales, director de la Revista 5W, com a part de la programació de les XV Jornades de Fotografia del Masnou.

Sota el títol “Eines narratives i fotogràfiques per explicar les migracions”, l’acte s’engloba a les Converses sobre Fotoperiodisme de les Jornades Fotogràfiques del Masnou, una imprescindible trobada especialitzada que se celebra en aquesta localitat costanera propera a la ciutat de Barcelona.

La cita és a les 12 h. al cinema La Calàndria (c. Dr. Josep Agell, 7.) del Masnou.

Lee-Ann Olwage i com tractar la salut mental des de la fotografia

El 20 de novembre, la fotògrafa sud-africana Lee-Ann Olwage, guanyadora d’un World Press Photo 2023 a la categoria de Fotografia Individual de la regió d’Àfrica amb el projecte “The Big Forget” (“El Gran Oblit”), participarà en una xerrada sobre fotografia i salut mental.

L’autora presentarà el seu projecte, que explica com la demència i altres trastorns mentals són confosos amb signes de bruixeria a certes zones del continent africà i com es pot combatre aquest estigma i ajudar les persones que pateixen malalties mentals. A continuació, dialogarà amb la Mireia Plans, fotògrafa, mediadora artística, docent i membre de l’àrea educativa de Photographic Social Vision, sobre com afronten la salut mental les nostres societats i què pot aportar la fotografia al benestar comú.

L’acte tindrà lloc a les 18:30h a CASA SEAT (Passeig de Gràcia, 109. Barcelona). Reserva la teva entrada aquí. L’activitat serà retransmesa per streaming aquí.

Debat sobre l’ús de la informació com a arma de guerra

Evgeniy Maloletka - World Press Photo - Ukraine

L’11 de desembre se celebrarà una taula rodona amb el títol “El fotoperiodisme en conflictes armats. Quan la informació és una arma de guerra”.

Al debat hi participaran dos membres de l’equip de Fotografia de l’agència Associated Press (AP), guardonat aquest any amb el Premi Pulitzer per la seva cobertura al conflicte d’Ucraïna. Són Enric Martí, editor en cap del departament de fotografia d’AP, i el fotògraf Bernat Armangué, tots dos amb experiència en conflictes a tot el món i guanyadors d’un premi World Press Photo en anteriors edicions del concurs. També comptarem a la taula rodona amb Anna Surinyach, la fotoperiodista i editora gràfica de Revista 5W, i amb Iván M. García, periodista i Responsable de Mitjans de Médicos Sin Fronteras, (MSF) Espanya, la reconeguda ONG d’ajuda humanitària que s’ha convertit en una de les poques fonts d’informació des de l’interior de Gaza durant la guerra que Israel lliura actualment a Palestina.

El debat serà moderat per Txell Feixas, periodista i excorresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a Beirut.

L’acte se celebrarà a les 19h al Hall del CCCB (c. Montalegre, 5. Barcelona) i està organitzat en col·laboració amb Médicos sin Fronteras i CCCB Debats. Reserva la teva entrada aquí. L’activitat serà retransmesa per streaming aquí.

L’exposició World Press Photo 2023 a Barcelona està organitzada per la Fundació Photographic Social Vision, amb coproducció del CCCB i amb la col·laboració indispensable de la Fundació Banc Sabadell.

Ja a la venda les entrades i visites guiades en aquest enllaç.

Últimas noticias

Últimes notícies

Last news