Taula rodona: el fotoperiodisme a la guerra d’Ucraïna

Amb Santi Palacios, Ricard Garcia Vilanova i Oksana Parafeniuk

30 de novembre, 19:00 h, a Sala Teatre del CCCB (Plaça Joan Coromines, s/n; Barcelona)

Entrada lliure, amb inscripció prèvia (inscriu-te aquí)

Els fotoperiodistes Santi Palacios i Ricard Garcia Vilanova, guanyadors d’un premi World Press Photo el 2017 i el 2020, respectivament, , i la fotògrafa independent Oksana Parafeniuk*, en connexió des d’Ucraïna, conversen amb Tamara Saeb, responsable de comunicació de Metges Sense Fronteres, sobre la cobertura fotogràfica del conflicte d’Ucraïna.

La guerra d’Ucraïna, la primera d’aquesta magnitud a sòl europeu des del conflicte dels Balcans, ha generat una cobertura periodística sense precedents. Milers de professionals s’han desplaçat a aquest territori on s’han enfrontat a molts obstacles. Com s’aborda el repte d’informar davant de l’excés de propaganda i de fake news? És correcte cobrir la guerra integrant-se amb militars d’una de les faccions en conflicte? Quin és el paper dels fotoperiodistes locals que, sovint, treballen com a guies i intèrprets per a mitjans internacionals?

En aquesta taula rodona vam reflexionar sobre totes aquestes qüestions i vam mostrar els treballs dels fotoperiodistes.

Aquesta activitat forma part de l’exposició World Press Photo Barcelona i està organitzada per Metges Sense Fronteres, la Fundació Photographic Social Vision i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).


* Malauradament, Oksana Parafeniuk no podrà finalment participar en el debat, a causa de l’empitjorament dels bombardejos a Ucraïna, que han afectat severament la infraestructura d’energia i comunicacions del país.